W jakie środki czystości powinna być wyposażona gastronomia?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Lokale gastronomiczne są szczególnym miejscem, w którym należy utrzymywać czystość oraz porządek. Jest to niezbędne, aby móc przyrządzać posiłki. Z tego względu wszystkie obiekty gastronomiczne powinny posiadać stosowne zaplecze sanitarne oraz preparaty do dbania o czystość. Jest to szczególnie ważne w kuchni, czyli w miejscu najbardziej narażonym na trudne i uporczywe zabrudzenia, np. z tłuszczu.

Jakie preparaty są niezastąpione w lokalach gastronomicznych?

Kuchnia w restauracji musi być wyposażona w dobrej jakości detergenty, które poradzą sobie z zabrudzeniami. Chodzi tutaj zwłaszcza o odtłuszczanie kuchenek, pieców oraz okapów. Przyda się też sprawna zmywarka wraz z wydajnym i skutecznym środkiem do mycia naczyń. Bardzo istotny jest też płyn do podłóg oraz środki czystości, który dodatkowo będzie odkażać blaty. W kuchni są ważne nie tylko preparaty, ale też szczotki, mopy oraz gąbeczki do naczyń. Wszystkie produkty dostępne są na stronie: https://www.higiena.net.pl/. Należy też odpowiednio wyposażyć łazienki w lokalach, musi być tam mydło oraz suszarka do rąk lub ręczniki papierowe. Korzystnym rozwiązaniem są dozowniki do mydła oraz do ręczników jednorazowych, te proste sprzęty pozwalają na higieniczne mycie rąk.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Rozrusznik – kluczowy element silnika spalinowego
Rozrusznik – kluczowy element silnika spalinowego
Auta zasilane olejem napędowym lub benzyną muszą posiadać zespół startowy. Bez niego nie da się uruchomić pojazdu. Integralną jego częścią […]
Czy dobre perfumy zawsze dużo kosztują?
Czy dobre perfumy zawsze dużo kosztują?
Skropienie się pięknym zapachem to prosty i niezawodny sposób na to, by poprawić sobie nastrój, zwiększyć pewność siebie oraz wzbudzić […]
Wino bezalkoholowe – co warto wiedzieć?
Wino bezalkoholowe – co warto wiedzieć?
Historia wina bezalkoholowego Wino bezalkoholowe zostało po raz pierwszy wyprodukowane we Francji na początku 1900 roku dzięki dr Henri Lebeufowi, […]