Niezbędny sprzęt restauracyjny

Wyposażenie lokalu gastronomicznego to niezwykle trudne i skomplikowane zadanie. Każda tego rodzaju działalność wymaga bowiem odrębnego podejścia – przede wszystkim w zależności od serwowanych potraw i rodzaju świadczonych usług dodatkowych. Podstawą są oczywiście odpowiednie meble i nowoczesne urządzenia ułatwiające gotowanie. Elementy te posiada w swojej ofercie każdy profesjonalny sklep gastronomiczny

Wszystko zależy od profilu działalności 

W typowej kuchni restauracyjnej muszą się znaleźć meble wykonane ze stali nierdzewnej, ponieważ są niezwykle odporne na uszkodzenia mechaniczne i łatwe do utrzymania w należytej czystości. Poza tym niezbędne są urządzenia chłodnicze i grzewcze w postaci szaf chłodniczych, zamrażarek, lodówek, kuchni gazowych, piekarników elektrycznych oraz zaawansowanych pieców konwekcyjnych. Pozostałe zalecane elementy wyposażenia to m.in. sprzęty służące do obróbki mechanicznej (mięsiarki, miksery, blendery, krajalnice, szatkownice, noże, wałkownice itp.), dodatkowe urządzenia przyspieszające pracę (zwłaszcza pakowarki, ekspresy, automaty do lodów, wyciskarki) oraz liczne akcesoria pomocnicze (np. ostrzałki do noży, deski do krojenia, miski i misy, cedzaki, sita, pojemniki do przechowywania czy obieraczki do warzyw).

  • Ponad Horyzont
    Znajdziesz tu ciekawe informacje na wszystkie tematy - zarówno te poważniejsze, jak i luźniejsze. Te, związane z pracą, biznesem i techniką, ale także dotyczące zdrowego życia, mody i hobby.

Random Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*

10 − dziewięć =