Polityka ciasteczek

INFORMACJE OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa reguły przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Portalu.
  2. W trosce o bezpieczeństwo udostępnionych nam informacji stworzyliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom trzecim. Kontrolujemy ich wykonywanie i nieustannie weryfikujemy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są dzięki zgodzie wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa uprawniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu urzeczywistniania zawartej pomiędzy stronami umowy.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w niżej wymieniony sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane
    2. poprzez zbieranie plików “cookies”.
  5. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji danego formularza np. w celu zrealizowania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  8. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do edycji i zaniechania przetwarzania swoich danych w dowolnym czasie.
  9. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich modyfikacjach będziemy informować w sposób widoczny i prosty.
  10. W Serwisie mogą pojawiać się linki do zewnętrznych witryn. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób kontrolowane przez serwis ponad-horyzont.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności jak również regulaminy, z którymi radzimy się zapoznać.
  11. W przypadku wątpliwości co któregokolwiek z zapisów tejże polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – SKONTAKTUJ SIĘ.